MALZEMELERİ:
-1 tane pasta taban altlığı
-2,5 büyük bardak süt
-3 büyük kaşık un
-1 büyük kaşık nişasta
-6 büyük kaşık toz şeker
-1 vanilya
-Hindistan cevizi
-2 büyük bardak bal kabağı püresi
YAPILIŞI:
Elde bulunan bal kabakları 2 büyük kaşık toz şeker ve az su ile pişirelim.
Başka bir tencerede sütün içine unu, nişastayı ve kalan 4 büyük kaşık toz şekeri karıştıralım. Kıvamını alarak pişen muhallebiyi kenara alalım. Vanilyayı ekleyerek iyice karıştıralım.
Pişen balkabaklarını blendırdan geçirip 2 büyük bardağı dolduralım. Keki hazırlayacağımız tepsiye hazır kek tabanının bir katını yerleştirelim. Üstüne sıcak muhallebiyi sürelim. Büyük bardaklarda bulunan kabakları en üste sürelim. Hindistan cevizi ile süsleyip 3 saat dinlenmesi için dolaba atalım. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder