24 Ağustos 2013 Cumartesi

Ispanaklı Kek Tarifi

Malzemeler
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 bardak toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket kremşanti
- 200 gr ıspanak
- 1 pkt kabartma tozu
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 bardak süt

Yapılışı
Ispanaklarımız yıkanıp suyunu salıverinceye kadar kavrulur.
Kendini salan ıspanaklar rondo ile püre haline getirilir
Süt ile kremşanti hazırlanıp dolapta beklemeye alınır.
Şeker ile yumurta çırpılır ve içerine vanilya, yağ, kabartma tozu, un ve püre konulup çırpılır.
Malzeme tepsiye alınır.
Fırında 180C de 40 dk kadar pişirilir.
Kekin kenarları kesilip alınır ve ufalanır.
Kremşanti kekin üzerine sürülür ve ufalanan parçalar  kremşantinin üzerine serpilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder