27 Ağustos 2013 Salı

Portakallı Kek Tarifi

Malzemeler
- 1 Bardak şeker
- Yarım bardak süt
- 2 tavuk yumurtası
- Yarım portakal suyu
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- Rendelenmiş 2 adet portakalın kabuğu

Yapılışı
- Kekin yapılacağı kap yağlanır.
- Bir kap içerisinde şeker ve yumurta beyazlaşana kadar karıştırılır.
- Karıştırılan malzeme üzerine portakal suyu, yağ ve süt eklenir.
- En son olarak un ve kabartma tozu eklenir daha sonrada rendelenmiş kabuklar ilave edilir.
- Malzemeler iyice karıştıktan sonra yağlanmış kalıba alınır.
- 180 derecede 30-40 dakika pişirilir.
- Kalıptan çıkarmak için kekin soğuması beklenir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder