26 Aralık 2014 Cuma

Fincanda Kek Tarifi

Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı
Öncelikle derin bir kap içerisinde malzemeler karıştırılır.
İstenilen boyutlardaki fincanlar margarin ile yağlanır.
Karışım fincanlara dökülür.
Fincanlar tencereye konulur.
Tencere yarıya kadar su ile doldurulur.
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağına havlu sarılır.Oluşan buharın keklere damlamaması için.
15 dk kapak açılmadan kaynamaya devam edilir.
Pişen kekler çıkarılır ve üzeri istenilen şekilde süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder